Suomalaisen työn liiton merkit kertovat hyvistä arvoista

 

Suomalaisen Työn Liitto myöntää suomalaisille tuotteille ja palveluille kahta alkuperämerkkiä, Avainlippu- ja Design From Finland -merkkiä sekä valvoo näiden merkkien käyttöä. Lisäksi liitto myöntää Yhteiskunnallinen yritys -merkkiä yhteiskunnallisen hyvän puolesta toimiville yrityksille.

Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki, joka kertoo esimerkiksi pakkauksen kyljessä tai nettisivuille liitettynä, että tuote on valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa.

Design from Finland -merkki on rekisteröity yhteisömerkki, joka kertoo tuotteen takana olevasta suomalaisesta designista.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki on rekisteröity yhteisömerkki, joka myönnetään yrityksille joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia tai ekologisia ongelmia liiketoiminnallaan sekä tuottaa yhteiskunnallista hyvää.

Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritykset voivat hakea käyttöönsä kaikkien merkkien käyttöoikeutta. Lue lisää merkkien myöntämisperusteista ja käyttöoikeuden hakemisesta klikkaamalla oikeanpuoleisen valikon otsakkeita.

Voit selailla tuotteita ja palveluita, joille on myönnetty liiton merkki Sinivalkoinen Valinta -verkkopalvelusta.

Kuluttajana voit tehdä hyvän päätöksen ostamalla suomalaista

Suomalaisen tuotteen tai palvelun ostajana teet hyvän valinnan, josta on hyötyä niin sinulle kuin koko Suomen kansantaloudelle. Vastuullisella kuluttamisella voit vaikuttaa osaltasi siihen, millaisen maailman jätämme tuleville sukupolville. Ostamalla suomalaista teet valinnan, joka tukee kestävää kehitystä.

Kolme hyvää syytä suosia suomalaista:

1. Kun valitset suomalaisen tuotteen tai palvelun, annat työtä suomalaisille. Lisäksi eurojen sijoittaminen Suomeen merkitsee muitakin yhteiskunnalliseen hyvinvointiin vaikuttavia asioita. Suomalaisen omistajuuden tukeminen ja suomalaisten yritysten menestyminen ovat sieltä suurimmasta päästä. Kannattaa myös muistaa, että paikallisten yritysten käyttäminen levittää hyvää ympärilleen parempien palveluiden ja työllisyyden muodossa.

2. Valitsemalla suomalaista kannat myös vastuuta maapallon tulevaisuudesta. Pitkät kuljetusmatkat kuormittavat ympäristöä, ja siksi kannattaa suosia lähellä tuotettuja tuotteita. Kun ostat kotimaista tavaraa voit luottaa siihen, ettei tuotteen valmistuksessa ole käytetty lapsityövoimaa ja että työntekijälle on maksettu työstä palkkaa. Harkittu ostaminen on kestävää kulutusta.

3. Suomalaiset tuotteet ja palvelut on tehty suomalaiselle kuluttajalle.
Esimerkiksi ilmastomme asettaa omat vaatimuksensa tuotteiden ominaisuuksille. Talvivaatteiden ja -kenkien tulee olla hyvin lämpöä ja kosteutta eristäviä. Vaatteiden ja kenkien mitoitus ja kaavoitus myös vaihtelee eri puolilla maailmaa. Ja jos tuote tai palvelu ei jostain syystä vastaakaan odotuksia, on suomalaisen valmistajan tavoittaminen helppoa ja asiointi sujuvampaa.

Suomalaisen ostoksen tekijänä sijoitat siis rahasi monella tapaa viisaasti!

Lähde: www.avainlippu.fi


 

IDolo Kosketuslukko on 100 % suomalaista suunnittelutyötä. Korkealaatuinen lukko on suunniteltu suomalaiseen kotiin ja maamme vaihteleviin sääolosuhteisiin. Lue lisää »


Ainutlaatuinen tekniikkamme on patenttisuojattu. Patentti on yhteiskunnan keksijälle myöntämä yksinoikeus keksinnön ammattimaiseen hyödyntämiseen. Patentit ovat myös väline uusimpaan tekniseen tietoon.
Lue lisää »